تاکنون پیش آمده که هنگام کار با ویندوز ناگهان صفحه مانیتور آبی رنگ شود و در جستجوی این باشید که علت آبی شدن صفحه ویندوز چیست؟ به این مورد صفحه آبی مرگ ویندوز گفته میشود و از آن با اصطلاح BSoD یاد میشود. در این مواقع معمولا ویندوز به طور خودکار ریستارت میشود. یکی از آزار دهندهترین موارد در بحث عیب یابی و تعمیر اِرورهای صفحه آبی مرگ این هست که قبل از اینکه فرصت این را داشته باشید که پیغام Error را یادداشت کنید تا بعداً آن را در گوگل جستجو کنید، کامپیوتر ریبوت میشود.
این مسئله به خصوص زمانی بسیار خسته کننده میشود که به دلیل مشکل دستگاه به صورت مکرر با این صفحه مواجه شوید. به یاد دارم که یکی از دوستان من سعی میکرد تا قبل از ریبوت شدن بتواند در همان چند صدم ثانیه با دوربینش از صفحه عکس بگیرد. با جیتسو همراه باشید تا نحوه جلوگیری از ریبوت شدن را به شما آموزش دهیم.
صفحه آبی مرگ در ویندوز چیست؟
در ویندوز 10 صفحه آبی مرگ (BSoD) با نامهای صفحه آبی یا بخش خرابی سیستم نیز شناخته میشود. زمانی صفحه آبی مرگ در ویندوز را میبینید که یک خطای اساسی رخ میدهد و سیستم قادر به پردازش و ترمیم خودکار نیست. معمولاً این صفحه هنگام بهروزرسانی به نسخه جدید ویندوز، هنگام بالا آمدن ویندوز یا به طور ناگهانی هنگام استفاده از رایانه نمایش داده میشود. در این حالات با صفحه ای مشابه تصویر زیر مواجه خواهید شد.

چرا صفحه کامپیوتر آبی میشود؟
- درگیری های سخت افزاری
- داغ کردن اجزای کیس
- مشکل در RAM
- مشکل در تنظیمات BIOS
- خطاهای هارد درایو
- اشکال در اتصالات قسمتهای مختلف سیستم
- سنگین بودن بازی یا برنامه اجرایی
- و…
غیر فعال کردن Automatic Reboot پس از اِرورهای صفحه آبی
بهترین راه حل این است که گزینه Automatic Reboot را خاموش کرده و صفحه آبی را مجبور کنید که در همان حالت خود (صفحه آبی رنگ با نوشتههای زیاد) باقی بماند، بنابراین ما هم تصمیم گرفتیم همین راهکار را به شما آموزش دهیم.
بر روی آیکون Computer راست کلیک کرده و Properties را انتخاب کنید. کاربران ویندوز 7 یا ویستا مستقیماً به صفحه System Properties هدایت خواهند شد، سپس بر روی Advanced system settings نیز کلیک کنید.

به صورت پیش فرض تب Advanced انتخاب شده است، روی دکمه Settings در زیر عنوان “Startup and Recover” کلیک کنید.

و در آخر کافی هست تنها چک مارک گزینه Automatically restart در زیر عنوان System failure section را بردارید.

دفعه بعد که BSoD دریافت کردید، خواهید توانست آن را ببینید و پیام Error را یادداشت کنید. البته اگر این اتفاق افتاد، باید کامپیوتر را به صورت دستی ریبوت کنید.

منبع: How-to Geek