به دلایل زیادی ممکن است در یک کامپیوتر ویندوز 10ای نیاز به گرفتن اسکرین شات داشته باشید. ممکن است نیاز داشته باشید تا گزارشی از یک اِرور را به بخش IT (آی تی) ارسال کنید، یا بخواهید از تصاویر گرافیکی برای استفاده در یک ارائه، نسخه تهیه کنید و یا اینکه بخواهید نحوه اسکرین شات گرفتن در ویندوز را آموزش دهید! مثل ما 😉
- 1 آموزش گرفتن اسکرین شات تمام صفحه در ویندوز 10 با استفاده از میانبرهای کیبورد
- 2 آموزش گرفتن اسکرین شات از یک پنجره فعال در ویندوز 10 با استفاده از میانبرهای کیبورد
- 3 آموزش گرفتن اسکرین شات از یک قسمت صفحه نمایش در ویندوز 10 با استفاده از میانبرهای کیبورد
- 4 آموزش اسکرین شات در Windows 10 با استفاده از اپلیکیشنهای داخلی ویندوز
دلیل اسکرین شات گرفتن شما در ویندوز 10 اهمیت چندانی ندارد و آنچه که مهم است این هست که راههای زیادی برای این کار وجود دارد. البته مایکروسافت راههای چندان سادهای پیش روی شما نگذاشته است و شما باید اپلیکیشنهای اضافی مانند Paint را داشته باشید تا بتوانید تصاویر گرفته شده را در آنها ذخیره کنید.
از میانبرهای کیبورد گرفته تا اپلیکیشنهای موجود در ویندوز (Built-in apps)، روشهای بسیاری برای گرفتن اسکرین شات از صفحه در یک کامپیوتر ویندوز 10ای وجود دارد. اگر زیاد موافق استفاده از میانبرهای کیبورد نیستید یا بیزارید از اینکه مجبور هستید محتوای گرفته شده را از کلیپ بورد ویندوز به یک اپلیکیشن جداگانه برای ویرایش دستی ببرید، دو اپلیکیشن ویندوزی وجود دارد که میتوانید از آنها برای گرفتن اسکرین شات کمک بگیرید. در ادامه با جیتسو همراه باشید.
آموزش گرفتن اسکرین شات تمام صفحه در ویندوز 10 با استفاده از میانبرهای کیبورد
سادهترین روش برای گرفتن اسکرین شات در ویندوز 10 احتمالاً دکمهای است که تمام افراد آن را در کیبورد خود دارند: Print Screen که ممکن است با عنوان PrtScrn یا PrSc یا نامهای مخفف دیگری نیز در کیبورد وجود داشته باشد.
البته تنها با فشردن Print screen اتفاقی خاصی نمیافتد و اگر از اینکه مانند mac-OS یک تصویر کوچک در سمت راست پایین صفحهتان ظاهر نشد که نشانگر اسکرین شات گرفته شده میباشد، گیج شدهاید ما شما را درک میکنیم! در واقع Print Screen به جای اینکه واقعاً عکس بگیرد، محتویات کل صفحه را در کلیپ بورد کپی میکند، دقیقاً مانند اینکه یک متن را هایلایت کرده و Ctrl + C
را فشار دادهاید.
برای اینکه بتوانید تصویری را که گرفتهاید را ببینید باید Word یا Paint یا برنامه دیگری را باز کنید تا بتوانید فایل تصویری را در آن Paste کرده و با نام و فرمت دلخواهتان ذخیره کنید. اگر نمیخواهید از کپی و پیست استفاده کنید، شانس با شماست: با فشردن کلیدهای Windows + Print Screen
تصویری از کل صفحه گرفته شده و به صورت خودکار به عنوان یک تصویر ذخیره میشود. همچنین برای اینکه متوجه شوید که اسکرین شات با موفقیت گرفته شده است، نور صفحه برای مدت کوتاهی کم میشود.
به منظور پیدا کردن تصاویر گرفته شده با استفاده از کلیدهای Windows + Print Screen
، به فولدر Pictures خود رفته و به دنبال زیر پوشه Screenshots بگردید.
همچنین بخوانید: آموزش ضبط صفحه نمایش در ویندوز ۱۰ با ابزار Game Bar
توجه: اگر اکانت Microsoft One Drive دارید، حتماً فولدر One Drive Pictures خود را از نظر اسکرین شاتها بررسی کنید، زیرا ممکن است به صورت پیش فرض به جای فولدر Pictures اسکرین شات در آن ذخیره شده باشد.

آموزش گرفتن اسکرین شات از یک پنجره فعال در ویندوز 10 با استفاده از میانبرهای کیبورد
اگر میخواهید تنها از پنجرهای که با آن کار میکنید و فعال است اسکرین شات بگیرید، باید Alt + Print Screen
را فشار دهید. و باز هم، شما هیچ نشانهای از اینکه با موفقیت کپی گرفته شده است دریافت نخواهید کرد، اما شما میتوانید تصویر را در هر اپلیکیشنی که برای گرفتن اسکرین شات تمام صفحه استفاده کردهاید، پیست کنید.

آموزش گرفتن اسکرین شات از یک قسمت صفحه نمایش در ویندوز 10 با استفاده از میانبرهای کیبورد
اگر تنها میخواهید از قسمت کوچکی از صفحه تصویر تهیه کنید میتوانید با فشردن کلیدهای Windows + Shift + S
این کار را انجام دهید.

هنگامی که این کار را انجام میدهید یک نوار ابزار کوچک در بالای صفحه با 4 گزینه برش ظاهر میشود.
- گزینه اول: با کلیک و کشیدن تصویر را به شکل مربع برش میدهد.
- گزینه دوم: به شما امکان میدهد یک شکل آزاد را رسم کنید.
- گزینه سوم: از پنجره فعال عکس میگیرد.
- گزینه چهارم: کپیای از تمام صفحه را تهیه میکند.

به طور حتم این بهترین میانبر کیبورد برای گرفتن اسکرین شات است، زیرا تنها گزینهای است که در پایین سمت راست صفحه تصویر کوچکی را به شما نشان میدهد که میگوید تصویر گرفته شده است. کلیک بر روی تصویر کوچک، تصویر را در Snip & Sketch باز میکند که در ادامه بیشتر به آن پرداخته خواهد شد.

Windows + Shift + S
برای گرفتن اسکرین، ظاهر میشود.آموزش اسکرین شات در Windows 10 با استفاده از اپلیکیشنهای داخلی ویندوز
در مورد گرفتن اسکرین شات با اپلیکیشنهای داخلی ویندوز، دو گزینه وجود دارد: Snip & Sketch که برای ویندوز 10 با آپدیت اکتبر 2018 منتشر شد و ابزار Snipping Tool که کاملاً امتحان شده و از زمان ویستا بخشی از ویندوز بوده است.
با تایپ کردن در نوار جستجوی ویندوز یا با جستجو در لیست اپلیکیشنهای منوی Start، میتوانید هر دو ابزار را پیدا کنید.

Snip & Sketch هم یک ابزار ویرایشی/نشانه گذاری است و هم یک ابزار اسکرین شات. با کلیک کردن بر روی New در Snip & Sketch میتوانید به منو مشابهای که فشردن کلیدهای Windows Key + Shift + S
باز میکند، دسترسی پیدا کنید. بنابراین میتوانید به جای حفظ کردن ترکیب کلیدها با کلیک کردن مستقیماً منو را باز کنید. حتی اگر با باز کردن آن به یاد کلیدهای میانبر میافتید.

در کنار دکمه New یک فلش قرار دارد که به شما امکان میدهد با تاخیر زمانی 3 یا 10 ثانیهای یک برش را ایجاد کنید. همراه با گزینههای Delay، ابزار علامت گذاری یعنی ابزار برش و یک گزینه برای به اشتراک گذاری نیز وجود دارد.
و در مورد Windows Snipping Tool، این ابزار مشابه همان Snip & Sketch اما با رابط کاربری قدیمیتر است.

ظاهر قدیمی Snipping Tool ممکن است باعث شود فکر کنید که در نهایت این ابزار از بین خواهد رفت، اما این ابزار برای چند سال با Snip & Sketch همزیستی داشته است و هیچ نشانهای از این که به زودی ناپدید خواهد شد، وجود ندارد.
گذشته از ظاهر آن، تنها تفاوتهای بزرگ بین Snip & Sketch و Snipping Tool در گزینه Delay که بین رنج 1 تا 5 ثانیه با افزایش یک ثانیهای و عدم وجود گزینههای ویرایش تصویر در Snipping Tool است. تمام کاری که واقعاً میتوانید با یک تصویر گرفته شده در Snipping Tool انجام دهید این است که آن را با یک قلم علامت گذاری کنید، آن را هایلایت کرده و نشانههایی که ایجاد کردهاید را پاک کنید.
ادغام دقیق Snip & Sketch با میانبرهای کیبوردی ویندوز، باعث شده است که خود اپلیکیشن و کلیدهای میانبر مربوط به آن یعنی Windows Key + Shift + S
، کاربر پسندترین روش اسکرین شات گرفتن در ویندوز 10 باشد.
منبع: techrepublic