بدافزار ویندوز (malware) هنوز یک مشکل بزرگ و اساسی بشمار میآید و به همین علت مایکروسافت یک آنتی ویروس به نام Microsoft Defender را به همراه ویندوز 10 ارائه میدهد. این آنتی ویروس یک اسکن در پس زمینه برای پیدا کردن بدافزارها انجام میدهد، اما شما میتوانید با Defender نیز سیستم را به صورت کامل اسکن کنید. در این مقاله آموزشی از وبسایت جیتسو همراه با ما همراه باشید.
ابتدا، منوی Start را باز کرده و عبارت “Windows Security” را تایپ کنید. بر روی آیکون اپلیکیشن “Windows Security” که ظاهر میشود کلیک کنید.

در قسمت سمت راست منو بر روی “Virus & Threat Protection” کلیک کنید.
در این قسمت با کلیک کردن بر روی دکمه “Quick Scan” امکان اسکن سریع سیستم وجود دارد. اگر اخیراً اسکنی انجام ندادهاید، بهتر است اسکن کامل و عمیقتری انجام دهید. در پایین عنوان “Current threats” بر روی “Scan Options” کلیک کنید.

در منوی “Scan Options”، لیستی از چهار نوع اسکن مختلف که میتوانید با استفاده از Microsoft Defender بر روی کامپیوترتان انجام دهید را مشاهده خواهید کرد.
- Quick Scan: فولدرهایی که در سیستم شما وجود دارند و معمولاً بدافزارها در آنها پیدا میشوند را اسکن میکند. مانند، فولدرهای دانلود و ویندوز. معمولاً این نوع اسکن چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد.
- Full Scan: تمامی فایلهای موجود در سیستم شما و همچنین برنامههای در حال اجرا را اسکن میکند. این نوع اسکن ممکن است بیش از یک ساعت طول بکشد.
- Custom Scan: اگر این گزینه را انتخاب کنید، Windows Security از شما درخواست میکند که مکان فایل یا فولدری که میخواهید اسکن شود را مشخص کنید.
- Microsoft Defender Offline Scan: این گزینه سیستم شما را restart کرده و فایلهای سیستم و برنامهها را در حالی که هنوز اجرا نشدهاند اسکن میکند. کارایی این نوع اسکن زمانی هست که یک قطعه بد افزار در حال اجرا بوده و با اسکن تداخل داشته باشد.
اگر تا به حال Defender را امتحان نکردهاید و یا کامپیوترتان به طرز عجیبی رفتار میکند (براتون بازی درمیاره! و درست کار نمیکنه!) و شما نگران وجود یک تهدید آشکار و جدی هستید، بهتر است که با یک Full Scan شروع کنید. گزینه “Full Scan” را انتخاب کرده و بر روی دکمه “Scan Now” کلیک کنید.

اسکن کامل سیستم شروع میشود و Windows Security یک نوار نشانگر وضعیت پروسه (نوار درصد پیشرفت) را نمایش میدهد.

پس از پایان اسکن، نتیجه را مشاهده خواهید کرد. اگر مشکلی وجود نداشته باشد، پیغام “No Current Threads” به معنای عدم وجود تهدیدات، دریافت خواهید کرد.

به هر حال، اگر اسکن بدافزاری را پیدا کند، در زیر عنوان “Current threats” یک پیغام حاوی “Threats Found” به معنای پیدا شدن تهدیدات و لیستی از فایلهای آلوده شده را مشاهده خواهید کرد.
جهت پاک کردن تهدیدات، بر روی دکمه “Start Actions” کلیک کنید.

پس از کلیک کردن بر روی “Start Actions” برنامه Microsoft Defender به صورت اتوماتیک تهدیدات را پاک خواهد کرد. اگر میخواهید جزئیات اینکه چه تهدیداتی حذف شدهاند را مشاهده کنید، در پایین نتایج اسکن، بر روی “Protection History” کلیک کنید.
همچنین اگر Defender تهدیدی را در حین Quick و یا Full اسکن پیدا کند، بهتر است پس از اتمام آن از صفحه Scan Options گزینه “Microsoft Defender Offline Scan” را انتخاب کرده و بلافاصله آن را اجرا کنید. به امید اینکه نتایج عادی و خوبی دریافت کنید. به یاد داشته باشید که همیشه مراقب بدافزارها بوده و به طور مداوم سیستم خود را اسکن کنید. موفق باشید!
منبع: How-to Geek