امروزه مردم، نسبت به برخی از شرکتهای بزرگ کمی بیاعتماد شدهاند. جای تعجب ندارد که نام شرکت گوگل هم، به دلیل در اختیار داشتن اطلاعات بسیار زیادی از کاربران خود، در این فهرست دیده میشود. اما در واقعیت چه میزان از اطلاعات ما در اختیار گوگل است؟ بهتر است خودمان این موضوع را بررسی کنیم! ما در این نوشته به این مسئله خواهیم پرداخت و در انتها میآموزید که چگونه این قبیل اطلاعات را حذف کنید. با جیتسو همراه باشید
چگونه میتوان همه مواردی را که Google درباره شما میداند مشاهده کرد؟
خوشبختانه گوگل از یک مرکز اصلی برای مشاهده و بررسی تمامی حسابهای شما استفاده میکند. برخی از این اطلاعات در واقع همانهایی هستند که خود شما به شکلی مشتاقانه در اختیارش قرار دادهاید! اما ممکن است در این بین تمایل نداشته باشید که گوگل به سایر اطلاعات شما نیز دسترسی داشته باشد.
برای شروع در یک مرورگر مانند گوگل کروم، نشانی myaccount.google.com را وارد کرده تا به صفحهٔ مربوطه هدایت شوید.

پس از آن به قسمت دادهها و شخصیسازی (Data & personalization) بروید.

این صفحهٔ به ظاهر ساده و طولانی در واقع همان جایی است که میتوانید تمامی اطلاعات مرتبط با خود را در آن بیابید. تنها کافی است در بخشهای مشخصی جستجو کنید. برای شروع، به پایین صفحه رفته و وارد بخش فعالیت و خط زمانی (Activity and timeline) شوید.

این درست همان جایی است که راه میانبری برای دو بخش مهم در آن تعبیه شده است.
- فعالیت من: تمامی فعالیتهای مرتبط با حساب کاربری شما در اینجا یافت میشود. از آن جمله میتوان به تاریخچهٔ مرورگر و موتورهای جستجو، تاریخچهٔ یوتیوب، فعالیتهای دستیار گوگل و تاریخچهٔ موقعیت مکانی و مانند آن اشاره کرد.
- خط زمانی: این بخش یک صفحه اختصاصی برای تاریخچه موقعیت مکانی شما است که روی نقشه نمایش داده میشود. در این بخش میتوانید تاریخها را طوری تنظیم کنید تا به شکلی جالب، سفرها و جابهجاییهای خودتان را در زمانهای مختلف ردیابی کنید. این تاریخچهٔ موقعیت مکانی، در واقع توسط گوگل مپ و سایر برنامههای گوگل جمعآوری میشود.
صفحه فعالیت من (My Activity) جایی است که شما میتوانید دادههای خود را به صورت بلادرنگ (زمان واقعی) مشاهده کنید. برای شروع روی آن کلیک کنید یا از آدرس myactivity.google.com/myactivity وارد بشوید.

تمامی اطلاعات این بخش، با ترتیب زمانی بر روی کارتهایی که رویشان سرویس مربوطه (مانند گوگل، یوتیوب و غیره) مشخص شده، طبقهبندی شدهاند. از منوی سهنقطهای گوشهٔ هر کارت میتوانید تمامی فعالیتها و تاریخچهٔ مرتبط با آن را مشاهده کرده و در صورت تمایل آنها را حذف کنید.

اجازه بدهید دوباره به بخش دادهها و شخصیسازی (Data and Personalization) برویم. این بار میخواهیم قسمت کارهای انجام شده توسط شما را بررسی کنیم. در این قسمت بر روی رفتن به داشبورد گوگل (Go to google Dashboard) کلیک کنید یا از آدرس myaccount.google.com/dashboard وارد بشوید.

این فهرست بلندی از برنامهها و خدمات شرکت گوگل هستند که تا این لحظه از آنها استفاده کردهاید. با انتخاب کردن هرکدام از آنها به اطلاعات بسیار بیشتری دست پیدا میکنید.

داشبورد Google در واقع جایی است که میتوانید با صبر و شکیبایی گوشهگوشهاش را بجویید و به وضوح ببینید که چه میزان از اطلاعات شما در اختیار گوگل قرار دارد.
آموزش حذف کردن دادهها در حساب گوگل
پس از آنکه فهمیدید گوگل چه مقدار اطلاعات از شما در اختیار دارد، ممکن است تمایل داشته باشید تا این اطلاعات را حذف کنید. پیش از این در همین مقاله به شکل اجمالی گفتیم که چطور میتوانید نسبت به حذف اطلاعات خود اقدام کنید.
از صفحه فعالیت من (My Activity) میتوانید بخش زیادی از دادههای خود را که براساس سرویسها گروه بندی شدهاند را حذف کنید. برای مثال میتوانید حتی تمامی جستجوهای خود را در گوگل، آن هم به تفکیک یک روز مشخص پاک کنید.

حذف دادهها به این روش میتواند کمی خسته کننده باشد. یک راه حل بهتر این است که دادههای خود را پس از مدت زمان مشخصی به طور خودکار حذف کنید.
در بالای صفحه فعالیت گوگل من (My Google Activity) ، گزینههای فعالیت وب و برنامه (Web and App Activity)، تاریخچهٔ موقعیت مکانی (Location History) و تاریخچهٔ یوتیوب (YouTube History) را مشاهده خواهید کرد. برای تنظیم نحوه ردیابی دادههای خود، روی هر یک از این موارد کلیک کنید.

اگرچه دیدن اینکه Google چه مقدار داده در مورد شما دارد کمی ناراحت کننده است، حداقل شما میتوانید همه آنها را به راحتی در یک مکان ببینید. ابزارهای Google همچنین کنترل خوبی برای مدیریت آنها به شما میدهند.
چرا گوگل این کارها را میکند؟
ساده است؛ گوگل از تمام این اطلاعات استفاده میکند تا سرویس بهتری به کاربراناش بدهد. استفاده از بیگ دیتا (Big Data) را به معنای واقعی میتوان در سرویسهای گوگل دید. کسی چه میداند؟ شاید خود گوگل بود که این کلمهی بیگ دیتا را ضرب کرد. گوگل از دیتا استفاده میکند و چون از این راه پول درمیآورد، بهترین راه را برای ذخیره و استفاده از آنها پیدا میکند.
سوالات متداول
چرا گوگل دادههای من را جمع آوری میکند؟
ساده است؛ گوگل از تمام این اطلاعات استفاده میکند تا سرویس بهتری به کاربراناش بدهد.
آیا گوگل جستجوهای من را ذخیره میکند؟
بله، گوگل تمام عبارتهای جستجوشده (Search Term) را ذخیره میکند.
گوگل درباره موقعیت مکانی من چه میداند؟
گوگل دقیقا میداند که شما در طول عمر شریفتان کجاها بودهاید؛ چه سفرهایی کردهاید و الان ساکن چه شهر و کشوری هستید.
منبع: How-to Geek